Schouten TTL

SR Adoro

Aan een tandtechnisch composiet worden veel eisen gesteld. Zo moet het niet alleen goed samen gaan met metaal, maar ook sterk genoeg zijn voor inlay’s en kleine partiele kronen. Het afdekcomposiet moet toepasbaar zijn bij zowel vastzittende als uitneembare voorzieningen. Tenslotte dient het afdekcomposiet vrij eenvoudig te verwerken te zijn en een goed esthetisch resultaat te geven. SR Adoro is een tandtechnisch composiet dat ruimschoots voldoet aan alle eisen.

Wij zijn erg enthousiast over SR Adoro. De voorganger van dit product Targis & Vectris gebruikten we ook al. Toen we in 2003 door de Firma Ivoclar gevraagd werden of wij als pilot-laboratorium in Nederland wilden fungeren voor, SR Adoro, hebben we dit product een half jaar getest. Tevens gebeurde dit ook door andere labs in Europa. Onze ervaringen zijn begin dit jaar op een bijeenkomst in Liechtenstein uitgewisseld, daarna is SR Adoro officieel op de tandtechnische markt is gekomen.

Dit nieuwe micro-gevulde composiet wordt gepolymeriseerd onder licht en op een temperatuur van 104 °C. Hierdoor is het materiaal zeer eenvoudig op hoogglans te polijsten en heeft het een veel hogere resistentie dan elk ander composiet tegen mondinvloeden. Hierdoor wordt de levensduur van de restauratie aanzienlijk verlengd.

Het materiaal kunststof/composiet is in Nederland natuurlijk lang niet zo populair als in Italië of Zwitserland. Toch zijn er goede resultaten mee te halen. Met name voor inlay’s , het vervaardigen van elementen of vensters op een frame en bij sommige implantaat werkstukken. In combinatie met Vectris is het ideaal voor inlay bruggetjes en etsbruggen omdat je dan het doorschemeren van de metalen vleugels uitsluit. Gebruiksaanwijzing Variolink II voor composiet restauratiesMocht u meer aanvullende informatie willen, stuur dan een e-mail naar Schouten Tandtechniek  of neem telefonisch contact met ons op. 

Wij zijn aangesloten bij