Schouten TTL

Playsafe Triple gebitsbeschermer

Bescherm uw tanden en kiezen tijdens het sporten!

 

GEBITSBESCHERMERS ZIJN VERPLICHT BIJ HOCKEY!

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) verplicht met ingang van het seizoen 2015-2016 het dragen van een mondbeschermer. Deze maatregel geldt voor alle categorieën spelers. 

De professionele individueel vervaardigde gebitsbeschermer wordt over het algemeen als meest comfortabel ervaren. Deze gebitsbeschermers hebben een goede pasvorm en storen het minst bij de ademhaling of bij het spreken.

De meest vervaardigde gebitsbeschermer voor (veld)hockey is de Playsafe Triple en is in meerdere kleuren te bestellen. Deze gebitsbeschermer bestaat uit drie lagen en heeft de volgende eigenschappen.

Drie lagen met een dikte van 5,5 mm:

  • Een buitenste zachte laag van 1,5mm
  • Een tussen liggende harde laag van 1mm
  • Een binnenste zachte laag van 3,0mm

De tussenliggende harde laag zorgt voor extra bescherming van de gehele tandboog.

De Playsafe Triple heeft een buccale bescherming van de antagonisten (tegenover liggende tanden en kiezen).

Dit type gebitsbeschermer kan een aantal keren aangepast worden aan de veranderende positie van elementen.

 

Niet alleen bij (veld)hockey worden er gebitsbeschermers gedragen. Er zijn vele contactsporten waarbij het gebit beschadigd kan raken. Denk daarbij o.a. aan judo, karate, skateboarden, rugby en kicboxen. Er zijn dus verschillende risicogroepen en voor elke sport is er een zeer betrouwbare en effectieve oplossing. 

Wij maken onderscheidt tussen:

  • Sporten waarbij slagen of contact met een groot oppervlak een risico vormen voor het gelaat. (bijv. handbal, worstelen, waterpolo, basketbal, judo)
  • Sporten waarbij sterke en harde slagen het gelaat kunnen raken. (bijv. karate, rugby, skateboarden, american football, boxen)
  • Sporten waarbij extreem harde en kleine raakvlakken het gelaat kunnen raken. (bijv. ijshockey, veldhockey, polo, kickboxen)

De uitvoering van de gebitsbeschermer kan dus afgestemd worden op de sport die men beoefend. Per leeftijdsgroep kan dit ook nog verschillen en indien weinig ruimte in de mond voorhanden is (bij kinderen) worden dunnere lagen vervaardigd per sport. Vandaar dat wij naast de Playsafe Triple nog diversen ander types gebitsbeschermers maken.

In overleg met ons kunnen wij de juiste keuze maken welk type gebitsbeschermer het meest geschikt is. Tevens hebben wij informatiefolders waarin alles duidelijk staat omschreven.

 

 * Vergoeding voor een gebitsbeschermer valt in veel gevallen onder de aanvullende zorgverzekering.

 

  

Als extra service brengen wij, vanaf nu, kosteloos de naam of een telefoonnummer aan in dit type gebitsbeschermer.

 

In meerdere kleuren te bestellen

1 kleurige gebitsbeschermers

Freestyle kleuren gebitsbeschermers

Waarom sport gebitsbeschermers?

Bij een aantal sporten bestaan risico’s voor sportblessures en ongevallen. Een ongeval met de tanden kan leiden tot het afbreken, los gaan staan, verplaatsen of uitgeslagen worden van één of meerdere tanden. De tandarts dient dan een tijdrovende en kostbare behandeling uit te voeren om de tanden te redden, maar helaas lukt dat niet altijd. Daarom is het beter om deze problemen te voorkomen door tijdens het sporten een goed passende gebitsbeschermer te dragen.

 

Hoe werkt een gebitsbeschermer?

Wanneer er geen gebitsbeschermer wordt gedragen stuurt een klap tegen de onderkant van het gezicht schokgolven door de schedel. Een voltreffer kan de voortanden breken. Andere klappen, vooral tegen de onderkaak, kunnen echter andere schade aanrichten. Een klap tegen de onderkaak kan de kaken samen slaan en de plotselinge klap van de tamelijk scherpe ondertanden tegen de achterkant van de boventanden, werkt als een beitel, met als gevolg dat de boventanden breken en naar voren wordt geduwd.

In sommige gevallen kan de overgebrachte kracht tot een gebroken kaak leiden of kan deze door de onderkaak en het kaakgewricht naar de onderkant van de schedel heen lopen, wat dan een hersenschudding als gevolg heeft.

Een gebitsbeschermer werkt als een schokdemper die de kracht over een groot gebied verspreidt en het duurt langer voordat de piek van de kracht wordt bereikt. Het verspreiden van de energie van de klap over een groot gebied en over een langere tijd vermindert het effect, en eventueel letsel wordt voorkomen of aanzienlijk verminderd.

 

Waarom individueel vervaardigde Playsafe sport gebitsbeschermers?

  • Playsafe sport gebitsbeschermer past exact op de tanden en kiezen.
  • Playsafe sport gebitsbeschermer beweegt niet en zorgt ervoor dat er normaal adem gehaald en gesproken kan worden.
  • Playsafe sport gebitsbeschermer is opgebouwd uit meerdere lagen voor een optimale bescherming.
  • Playsafe sport gebitsbeschermer heeft altijd een inbeet voor extra bescherming van de ondertanden en onderkiezen.

 

Sport gebitsbeschermers zijn niet allemaal gelijk!

Standaard Boil & Bite gebitsbeschermers passen slecht en gaan los zitten. De sporter moet deze gebitsbeschermer met zijn tanden op zijn plaats houden. Dit belemmerd hem bij het sporten.

Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat Boil & Bite gebitsbeschermers een verkeerde bescherming bieden.

 

Mocht u meer aanvullende informatie willen, stuur dan een e-mail naar Schouten Tandtechniek of neem telefonisch contact met ons op. 

Wij zijn aangesloten bij