Schouten TTL

Leveringsprogramma

Wij werken met de volgende materialen en grondstoffen. 

Metaalhoudende restauraties

Voor onze metaal-keramiek kronen gebruiken wij standaard de hoogedele gele goudlegering World Bio Yellow PF (86,5%Au - 10,4%Pt - 1,5%Zn) en daarnaast, op speciaal verzoek, een palladium-goud opbaklegering Legend 75+ opbak gietlegering (Au 6%-Pd 75%-Ag 6,5%-In 6%-Ga 6%)

Klik hier voor meer informatie over World Bio Yellow PF

Klik hier voor meer informatie over Legend 75+

Onze volledige goudkronen, inlay’s, wortelkappen en opbouwen worden vervaardigd van V21 (13,6% Au – 5,5% Pt – 13,6% Ag –9,9% Cu - <1% Ir).

Klik hier voor meer informatie over V21

Metaalvrije restauraties

Volledig keramische restauraties (kronen, bruggen en facings) kunnen wij vervaardigen met het CAD/CAM systeem van Core3D, NobelBiocare en Straumann of met het IPS Empress systeem van Ivoclar.

Voor composiet restauraties gebruiken wij SR Adoro van Ivoclar, voor kunststof etsbruggen gebruiken wij SR Adoro in combinatie met Vectris of StickTech. 

Implantaatsystemen 

Wij werken met de implantaatsystemen van Brånemark, NobelBiocare Replace Select, Straumann, Camlog, Astratech, BioHorizons, Dyna, Frialit, Frialoc, BioComp, MegaGen, Biomet 3i, Bego, IMZ-Twinplus en Lifecore.

Cad/Cam Titanium steggen

Wij vervaardigen Cad/Cam titaniumsteggen in eigen beheerop alle gangbare implantaatsystemen. Hiervoor hebben wij de volgende scansystemen in ons laboratorium:

  • Optimet scanner van NobelBiocare     
  • 3Shape scanner van Core3D        
  • Straumann Cares SC2 scanner van Straumann   

 

Attachements

Wij werken met alle gangbare attachements van Cendres & Metaux SA, Ceka, Bredent en Preci-line, Locators. 

Articulator systemen 

Als articulatorsysteem gebruiken wij Denar en Stratos. Daarnaast werken we met middelwaarde articulatoren van Rational, Balance en Dentatus. Voor de protheses met het Lingualized Occlusion Concept gebruiken wij de Optilator. 

Vervaardiging van protheses

Wij zijn een gecertificeerd BPS laboratorium. Dit houd in dat wij prothses vervaardigen volgens het  Biofunctionele ProtheseSysteem. Zie BPS info op onze site. 

Als BPS-expert zijn wij aangesloten bij de Samenwerkende Prothese Specialisten (SPS). Deze specialisten bestaan uit Prothese technici, tandartsen en implantologen met een grote dosis vakkennis. Klik hier voor meer informatie over de Samenwerkende Prothese Specialisten. 

Daarnaast vervaardigen wij protheses met alle gewenste opstelsystemen en zijn wij gespecialiseerd in het Lingualized Occlusion Concept.

 

Mocht u meer aanvullende informatie willen, stuur dan een e-mail naar Schouten Tandtechniek  of neem telefonisch contact met ons op. 

Wij zijn aangesloten bij