Schouten TTL

BPS® is meer dan alleen een nieuwe prothese

U heeft een positieve uitstraling. Dat komt niet in de laatste plaats door uw stralende lach en uw mooie tanden. Bij een aantrekkelijke uitstraling en een actief leven hoort nu eenmaal ook een goed verzorgd gebit. Met het klimmen der jaren neemt de conditie van het gebit af. Dat betekent echter niet dat u zich zorgen moet gaan maken.

De tandheelkunde staat inmiddels op een zo hoog niveau dat uw tanden zodanig kunnen worden nagebootst dat ze niet van hun natuurlijke voorbeeld te onderscheiden zijn. 

Het Biofunctionele Prothese Systeem (BPS) is het resultaat van jarenlang onderzoek. Op grond van de ervaringen uit dat onderzoek kunnen we u nu een uitgekiend merkproduct bieden.

Als BPS-expert gebruiken wij uitsluitend de perfect op elkaar afgestemde BPS-kernproducten en -apparatuur. Al het gebruikte materiaal wordt bij gevoelige slijmvliezen goed verdragen. BPS betekent ook een doorbraak op esthetisch gebied. Met BPS bent u zeker van een kwaliteitsproduct voor een redelijke prijs. Of het nu gaat om een volledige prothese, gedeeltelijke prothese of implantaat prothese.  

 

Nuttige informatie voor patiënten met een prothese.

Wennen aan uw nieuwe prothese
Uw nieuwe prothese kan in het begin soms wat ongemakken geven.
Het duurt meestal 4 tot 6 weken voordat uw gewent bent aan een nieuwe prothese. Veel voorkomende klachten zijn o.a:
  • men kan er moeilijk mee kauwen
  • men ondervindt moeilijkheden tijdens het praten
  • slissen
  • het voelt alsof men een volle mond heeft
  • het tandvlees is gevoelig

Wanneer u last krijgt van dergelijke ongemakken, bent u misschien geneigd de nieuwe prothese uit te doen en de oude prothese weer te gaan dragen. Dit moet u echter nooit doen.
Op deze manier zult u nooit aan uw nieuwe prothese kunnen wennen.
Mocht uw nieuwe prothese dermate aanhoudende problemen geven, neem dan contact op met uw behandelaar. Ga nooit zelf aan uw prothese slijpen of vijlen!
Doe tijdens het slapen uw prothese uit en leg deze in water in het bijgeleverde prothesebakje
 
De pasvorm.
Uw prothese moet een juiste pasvorm hebben waardoor deze goed in de mond blijft zitten.
Echter uw kaak kan op de termijn slinken waardoor uw prothese losser kan komen te zitten.
Laat daarom uw prothese jaarlijks even controleren door uw behandelaar.
Indien noodzakelijk kan uw behandelaar dan een afdruk nemen zodat wij een nieuwe voering in uw prothese kunnen maken. (dit heet een rebasing) Hierdoor zal uw prothese weer steviger gaan zitten.
Gebruik kleefpasta’s, -poeders e.d. daarom alleen als noodoplossing.

Indien u een prothese heeft gekregen direct na het trekken van uw tanden en/of kiezen zal uw kaak de eerste weken snel slinken waardoor uw prothese dus snel los komt te zitten. Dit is heel normaal. U zal dan ook na een aantal weken terug moeten naar uw behandelaar voor een rebasing.
 
Schoonmaken/reinigen van de prothese
U kunt uw prothese het beste na iedere maaltijd reinigen met een harde tandenborstel met een zeep of een gel tandpasta en koud/lauw water.
Reinigingstabletten hebben niet onze voorkeur omdat deze op langere termijn het materiaal van de prothese aan tasten.
Gebruik nooit heet water of chemische (agressieve) reinigingsmaterialen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek, of bruistabletten. Deze materialen kunnen uw prothese beschadigen en het aangezicht aantasten.
Wat goed werkt, vooral tegen tandsteen, is om uw prothese een hele nacht lang in een bekertje met pure schoonmaakazijn te leggen.
Gebruik niets anders en ga vooral niet met iets scherps aan het prothese krabben. Hiermee beschadigd u het gebit.
 
Reinigen van de mond
Ook uw tandvlees moet u schoonmaken. Doe dit minstens een keer per dag.
Masseer het tandvlees en vooral uw verhemelte met een zachte tandenborstel. Hiervoor kunt u het beste normale tandpasta voor gebruiken met lauw water.
Wanneer u de prothese en het tandvlees/slijmvlies niet of onvoldoende reinigt, kunnen er irritaties aan uw tandvlees/slijmvlies ontstaan. Dus voorkomen is beter dan genezen.

 

Mocht u meer aanvullende informatie willen, stuur dan een e-mail naar Schouten Tandtechniek of neem telefonisch contact met ons op.  

Wij zijn aangesloten bij